ΠΤΥΧΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ

%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae

Χάρτινο καρναβάλι. Προσωπίδες από δέρμα τράγου.
Έλαμπε το φύλλο χρυσού σαν το σήκωσε ο νεαρός αρχαιολόγος κατά τον ήλιο ,χάιδεψαν οι ακτίνες του την επιφάνεια ,φάνηκαν να ζωντανεύουν το προσωπείο. Καθώς κινήθηκε προς τον ουρανό γαλάνεψε κάτι μέσα απ΄ τα βλέφαρα , ανέτειλλε κάτι σαν ίριδες του ξεθαμμένου άνακτα που τον ξύπνησε το χτύπημα σκαπάνης: Δυόμισι χιλιάδες χρόνια χρυσού ύπνου ξανακοίταξαν τον ήλιο πάνω από τη δρυ της Δωδώνης. Τα μαλλιά του Β. τα χτύπησε ηλεκτρική καταιγίδα κι οι άκρες ανταγωνίστηκαν για μια στιγμή τις αγκαθερές ακίδες αχινού.
Σκάνε πυροτεχνήματα κατά το αρχαίο ποτάμι σβήνουν μέσα στο κρύσταλλο του νερού.
Μυστική σκιά από ακρόπυλα.
Έκρηξη φωνής μες στο μυαλό ,έξυνε πετροχελίδονο το ραχιαίο σπόνδυλο, το κτίσμα κινήθηκε αντήχησε σαν άρπα τη συλλεγμένη μουσική του χρόνου, ξυπνημένος θεός, χρυσό μέτωπο μετώπη της οικουμένης.
Θεός ήλιος χάιδεψε τους κίονες με τα χρυσά μαλλιά του. Η Αθηνά ανασήκωσε το σκυμμένο στην ασπίδα, συλλογισμένο κεφάλι της , σείστηκε το λοφίο της περικεφαλαίας.
Σικελή τις, μούσα; Σαν σειρήνα μου ψιθύρισε σε άλλη γλώσσα κουνώντας την ουρά της σαν σουσουράδα. Φορούσε ένα σφιχτό σαν πρόκληση σάρκας.Γύρω δονούνταν το καυτό μάρμαρο.Ρήξη υμένος.Σύριξε ο δαίμονας.Ο ραχιαίος σπόνδυλος του ναού μετακινήθκε.Τραμπαλίστηκαν τα αετώματα.Ο ήλιος εκρύβη του απογεύματος.
Αίλουρος λύγγας με οξύτατο βλέμμα στήριξε ατρέμα τον ήλιο σαν να είχε ανεβάσει χαρταετό.
*

__________________________

Και κάπου εκεί παρατηρείς πως οι πτυχές του κίονα έχουν μια ακαταμάχητη ομοιότητα,όπως έχει λεχθεί,με τις πτυχές της φουστανέλας,καθόλου τυχαίο λοιπόν που συναντήθηκαν στη Λευτεριά.Το μολύβι έδενε τον κίονα το μολύβι έδινε νόημα στο καρυοφύλλι, φίλιωσαν πάνω τους οι αιώνες.Δονούνται μ έναν ψίθυρο στο ψ τα χείλη.