ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΧΙΑΣ

 

αυτοκτο Χωρίς χρονοτριβή τα κλείστρα. Σταγόνα φλόγας σε σκοτεινή σπηλιά την πίνει το σκοτάδι όπως η λίμνη καταπίνει την πέτρα .Μια αίσθηση φως μες τη σκοτεινιά. μια δίνη νερού πληγωμένη επιφάνεια ρίγος του καθρέφτη ταραχή ,ρήξη της συνοχής, ρωγμή ,κρότος, κροσσοί κυμάτων, κυματωγή. .Λιμναία άβυσσος τυλίγει τη βολίδα της πέτρας .Κι η φλόγα; Πως στάζει στο στόμα της σπηλιάς; Αδέσποτη ;Μύδρος φιτιλιάς η φρύγανου; Πως διατρυπά το τύμπανο του σκότους και διαφέγγει όλο το κοίλωμα της σπηλιάς, αναλάμπει όλο το τοίχωμα ως τις ρίζες του σκοταδιού στιγμιαία φέξη που την πίνει σαν αβύσσου ανοιχτό στόμα; Αν ήταν πέτρα φωτιας;

Λιθογραφία στο ποτάμι της λήθης με βότσαλα. Ήθελα να πω για μια συνήθεια.. Κάτι τυπικό. προχωρημένο μες το χρόνο. Για τη φωτογράφηση εκείνης της εποχής που ήταν ο ουρανός κοντά μας και τα αστέρια τρία αναστήματα ψηλά. Ποιος έχει μάτια να ψηλαφήσει μορφές του άσπρου και του μαύρου ψυχραμένες κι αχάλευτες και καθόλου ψυχωμένες. Τις έκανε ο καιρός ναυάγια, κορμί κανένα δεν ταιριάζουν, παλαιών ημερών αθυμία χρυσόσκονη πολυκαιρισμένη φθείρει την αφή σαν πεταλούδας φιλοφρόνηση που σου ξέφυγε.

Ήθελα να πω για μια δυο φωτογραφίες που έχουν για φόντο τόπους αποδραματοποιημένους σαν σκηνικό που τα πήρε ο ποταμός του χρόνου.

Τι έγιναν εκείνοι οι καημοί.Ούτε σκιά στη μνήμη, τόση ζωή, τόσο βάσανο, τόση υπομονή, χτίσιμο, έγνοιες, φωνές και μαλωμοί και έρωτες, φευγιό και αποχαιρετισμοί.Φρύδι δεν ιδρώνει. Έγνοια καμμιά. Της λήθης το κοφίνι φόρτωσε για την αιωνιότητα.

*

Σαν πιεις του Αμελη το νερό

Η βραδιά γελούσε με νιοπιαστο φεγγάρι, την ώρα που η φοινικιά παραιτούνταν από την προσπάθεια της να πετάξει. Μια κουκουβάγια καλούσε το σύντροφο της. Ο ουρανός έβρισκε τη δροσιά του. Η νύχτα γρήγορη έπαιρνε πρωτοβουλίες. Ο κόσμος της μέρας βρήκε απογωνι να μην τον πιάνει το σκοτάδι, την ώρα που ο κόσμος ο νυχτερινός βάζει τις βάρδιες του και κερδίζει βήμα το βήμα την περιοχή του. Ζευγάρια μάτια κινούνται σε ποικίλους ρυθμούς και βηματισμούς, χαμηλά ψηλότερα πολύ ψηλά, μικρά μεσαία μεγάλα, φωτεινά φωτεινότερα βλέμματα. Σύρσιμο, ελιγμοί, βηματισμοί πάνω σε βαμπάκι σαν χαμηλωμένα Φώτα, ψίθυροι υποβολής της νύχτας, ενας κόσμος μες τη συγκράτηση το δειλό φόβο στην παγίδα του σκοταδιού μαντεύει ,ακροάζεται σκιρτά αδημονεί τολμά ελπίζει πάει γυρεύοντας.

Σχήματα παραθυριών στο χώμα μυστικά παράθυρα της γης ρίχνουν το φως τους στους τοίχους του σπιτιού ολόγυρα χωρίς κανείς να το ζητήσει, ξεκόβουν οι τοίχοι από τη γη, μια φωταψία γύρω σύμφωνη με τη διάταξη των παραθύρων δίνει όψη καραβιού, στοιχειωμένου σπιτιού. Χτυπάν οι κουρτίνες αραχνοΰφαντες πανιά που σαλεύουν ως να κοπεί η άγκυρα.

Στο παραγώνι ετοιμάστηκαν τα σπάργανα κόβεται ο ομφάλιος, ταξίδι της ζωής αρχίζει με το πρώτο του μεσονύχτι. Μήνας σποριάς, βράζουν τα μπόλια να τιμηθεί η πολυσπορίτισσα, η μαμή χάνεται στη μαύρη νύχτα σαν νυχτοπούλι. Οδηγείται από το σκοτάδι, όπως κάθε τυφλός δημιουργός όραση του το ραβδί και σκήπτρο.

Πως διασχίζεται το σκοτάδι το άλλο;

Τέχνη της μαμής και τέχνη του δήμιου, στενή ψυχή και αιχμηρή ανοίγει δρόμο στο σκοτάδι, πυκνό το κόβει ψυχής ξιφολόγχη.

Δεν κατέβηκαν οι μοίρες; Δεν άγγιξε ανεπαίσθητη φτερούγα το μέτωπο; Δε σκίρτησε μέσα στο άπειρο των ματιών η γέννηση της ίριδας ;Δεν είπαν οι άνεμοι τη μουσική; Χορεύουν οι νυφίτσες στο χασηλι!

*

Κόσμος αληθινός σαν παραμύθι. Σκιρτά πληθαίνει σφύζει ακμάζει και γιατί όχι πλουτίζει γιορτάζει πανηγυρίζει γλεντά ερωτεύεται αγαπά-προπαντός αγαπά.Κινείται σφόδρα και με πάθος για μια δεκαετία ακτινοβολεί ,επικοινωνεί, μέσα στο έθιμο και την παράδοση του ευδοκιμεί.Κι όμως ,τούτα τα φτερά δεν είναι παρά ο χαμός του.,σαν ήλιος που πνίγεται στο μεγαλείο του από το ίδιο του το χρυσάφι που γεννάει. χωρίς να ξαναβγεί., φευ.Μιας δεκαετίας ακμή ύστατη έγραψε μνήμη του εθίμου με αδρά χαρακτηριστικά, με εκείνη τη ζωή της αυτάρκειας που κάθε τόπος είχε το κέντρο του, χασομέρι η Σκότζια για σχόλη και για γιορτή με πλήρες βλέμμα για λύπη για χαρά κι από δικού τους όλα τα καλά.Κόσμος αληθινός σαν παραμύθι.

Νεροκρίτης του βουνού η ραχογραμμή κόβει τα νερά και τα νερά ασημίζουν στο φαράγγι λέπια από φως.Ο ανίκητος ήλιος νικήθηκε από ένα τσικ του κοκκινολαίμη που πυρπόλησε το σούρουπο, γι αυτό φορά κατάσαρκα το έπαθλο του-μαντίλι φωτιας.-ο κοκκινολαίμης είναι το τσακουμακι του ήλιου τον σβήνει τον ανάβει.Μην πτοηθείς ,με όλη του τη δουλειά κι ο γεωργός δεν τρώει ψωμί. Κάθε σκάλισμα και φροντίδα αποβλέπει, ακόμα ένα χειμώνα θα διαβεί κρεμασμένη η φετινή σοδειά του στα σταλίκια-κι επωφελείται δωρεά ταβάνωμα. Μην πτοηθείς.

*

Η ιερότητα του παγανισμού μέσα στη δημοτική μούσα έδινε στο τοπίο φτερά. Σε κάθε ξέφωτο είχαμε χασομέρι, σε κάθε γύρισμα πιάναμε το παιχνίδι, πιάναμε το απάγγιο να μην μας πιάνει ο χρόνος, όλα ήταν ευκαιρία να γίνουμε παιδιά, βαδίζαμε καλά μέσα στο μύθο,ήρθε τα κούνησε η ιστορία, τι μας έφερε; Σκορπισμό και διασκότιση.Το χρόνο αυτό πως τον γυρίζεις;Μια ροδιά στο σούρουπο παίρνει φωτιά .Μύριες φλογίτσες, κόκκινες αστραπές, υπαίθριο μανουάλι.Σφίγγα-λιοντάρι ,άνθρωπος, φίδι ,αετός στις τέσσερις διαστάσεις του χρόνου-παρελθόν ,παρόν, μέλλον και αιωνιότης.

και εκείνο το αστέρι που δε βλέπουμε ακόμα το φως του είναι σαν το άστρο του Ανδρέα Κάλβου που άστραψε στο μέλλον του Παλαμά

Κατέβασε την αλετροπόδα από τον ουρανό μα εκείνη εκεί πάλι ξαναγύρισε σαν που έληξε ο προορισμός της, η νυκτερινή άρκτος του στερεώματος.Κι έπιασε το κοντύλι της φωτιάς να χαράσσει το μέτωπο ρυτίδες για να κυλά η αιωνιότητα μορφωμένα πρόσωπα της ανωνυμίας,ούτις διαπορευόμενος παντός καιρού.Τέσσερις εποχές κάθε μια με το στοιχείο της, που λύνουν τη μορφή της σφίγγας σαν τετραβάγγελο και τέσσερις τροχοί του χρόνου, σαν τα σημεία νυχτερινά στη γης να κάνουνε καθρέφτη χρόνου τετράπτυχο. Τέσσερις εποχές και πέφτουν με δυο φωνές η καθεμία μέσα στην οχτώηχη αρμονία, καν πλαγιαστά καν όρθια.

Πλέξε το νήμα της βροχής της φλόγας πλέξε του άνεμου σύννεφο και πλέξε του χιονιού νιφάδες μέσα σ έναν κύκλο να φυσάνε προς το κέντρο στρόβιλος ανοδικός σε κάθε βυθό τ ε λ ε τ ή Σήκω ψυχή μου.Ο ρυθμός της δημοτικής μούσας δρα κατάβαθος έχει γερή και ιερή τη μνήμη του τελετουργικού λόγια που μας φυτέψανε καθώς μας προφητέψανε κι ας είναι ο χρόνος μας αργός ποτάμι μας ο λήθαργος θα μας μιλήσει το νερό αμίλητο θαυματουργό με ήλιο φεγγάρι λειτουργό καθώς περνάς τον ποταμό από γεφύρι τρίχινο σε βλέπει η μάννα των γκρεμών στη σκοτεινιά των φαραγγιών κι όλα ξυπνάν μες το ονειρο θαυματουργό πίνουν νερό σμίγει του κόσμου το διπλό το αίνιγμα είναι τόσο απλό σαν βρύση μες την ερημιά η μουσική μας συντροφιά.

Μητέρα των δασών-τι πιο αληθινό από το παραμύθι; Για να νοιώσουμε κάτι αληθινό πρέπει να μοιάξει παραμύθι.

*

νύχτα του ρίγους βέργα της βροχής στα φύλλα του φθινόπωρου και το κοτσάνι θα λυθεί

δέντρο με φόντο τη βροχή μαύρα κλαδιά διψασμένα χέρια σε παράκληση το παράθυρο τα καδράρει σκελετό σε τάφο στενεμένο όλη η ενέργεια στο μαύρο δάκρυ που στάζει τη χλωρή γη

και θα καρπίσει στην ώρα της σαν Προζερπίνα (θα παίξω στο τραπέζι σου ζάρια _Περσεφόνη!)

*

ζωήρεμα. Ο αετός του ματιού ιριδίζει -μάθε τα μάτια με τον καιρό και με το χρώμα- σηκώνουν το χώμα οι φύτρες από ανάγκη χλωροφύλλης, με τη βαρύτητα βαθαίνει η ρίζα, η φύτρα στρόφιγγα ανοδική στο φως, ρουφηχτήρι φωτός το πίνει στάλα στάλα,-πλέξη στο φως σε κάμερες ομπσκιούρα σαν να φωτογραφίζονται.Οργασμός οργανισμών το χώμα ,λάβα ζωής και λαύρα το νερό γυρεύουν την ανάσα, πίνει το στόμα ουρανό δεν έχουν παρά μάτια για φως,ζητάν ζεστά να πάνε στη ζωή στη ζήση και στη ζέση.Ο αετός του ματιού ιριδίζειΣε κάθε δημιουργό χαρίζεται έκτακτη μουσική ύπαρξη. Μοναδικής μορφής. Άλλος χαρίζεται σε αίσθημα αβυσσαλέο, άλλος στην ακούσια μνήμη ξυπνά, ενώ άλλος σε ασφυξία αναπνέει κλειστός, άδολα προχωράνε οι λίγοι. Κι άλλοι άλλα,το κενό ,είπε, υποστηρίζει σαν οι βέργες τα στενοφάσουλα, την ποίηση, το στίχο,εξάλλου πιο κάτω δεν μπορείς να πας από το βασίλειο του Κέρβερου.

στάσου εδώ στα ρηχά είναι κι εδώ βαθιά μακριές οι νύχτες για τους ξενύχτες για της ζωής τους αλήτες

βαρυτική άβυσσος κύκλος του νερού όπου τα παγόβουνα που κόπηκαν από τους πόλους , γόνατα κομμένα και ήπατα, επαναλαβαίνουν γνώριμο τους ταξίδι υπάκουα στη βαρύτητα του ήλιου-κατεψυγμένος χρόνος των πόλων. Οι ουρανοί ταλαντεύονται. πιες από την κούπα της ζωής ,πιες από την κούπα φωτιά.

Η μουσική των σφαιρών ακούει σ αυτό το τέμπο.

Όμως εμείς τραγουδάμε.

Το πόδι μας όσο κι ο ήλιος στο μέτρο του απολύτου-δες σ ένα πάτημα στη λάσπη τη γούβα του ίχνους σου χωρά έναν κόσμο-

Κι ο χρόνος στης ψυχής τα γόνατα νεογέννητος θεός

Να λάβω σοβαρά υπόψη τη βαθιά υποβολή από τα στάδια νοσηλείας.

Το πιο τρομερό είναι η ανημπόρια

Αγώνας η ζωή.»βαρυτική άβυσσος.

«σωθήκανε τα γιατρικά ωχ μικρό μελαχρινό

που γειάναν την καρδιά μου _ΑΡΕΤΗ»

Στη γη αυτή ακόμα ψάρια στη γυάλα-το ίδρωσα το ψωμί μου το δούλεψα το σπίτι μου

Πανιά σε λαβύρινθο

Έλλειψη πνεύματος έχουμε όταν τα πλοία αποκλείονται στην Αυλίδα, τα πανιά δεν έχουν ούριο καιρό κι είναι απνευμάτιστα. Κι ο πολύς καιρός σακατεύει τα πλοία ,ορα θαλάσσια ξύλα,ορα σχισμένα ξάρτια και ιστία, όμως όπως κι αν φυσά μέσα στο ποίημα ο ρυθμός φτάνει γαληνεμένος από τη δύναμη του μέτρου που ακούει σε δική του ανάσα.

Βίωμα θαλάσσης

Κι ας είναι ποιήτρια θαλασσινή τινάζει άνθια μες το μελίσσι

Άνθη γκρεμού έρωτας μην τα ξεκάνει

Καίει θεϊκή φωτιά λαβα κρατήρας

Μάλλινη φωλιά θανάσιμη σχισμή

Αβύσσου πέρασμα πύρινη βροχή διασφαγμα

Γκρεμίζονται τοξωτά γεφύρια σπάνε οι πόρτες του βυθού

Γλυφό αλάτι γλώσσα του τράγου

Σκοτεινά διαφράγματα μαύρες αστραπές

Ανάβει του μυστήριου η νύχτα

Κλείστρα μυαλού

Το ψάρι σπαρταρά μες το θαλάμι

-πάρε την νύχτα ,πάρε την του πυρετού είναι άθυρμα

-σκιρτά /τρέμολο, ρίγος στη ραχοκοκαλιά

καίει η φωνή της για φιλιά

απαρηγόρητη η φωλιά. Σφαδάζει! ω.

*

είπα του καιρού μου-πως έτσι φτηνά μας σπαταλάς;

Είπα του καιρού μου-μη μας ξεπουλάς

Όπου κι αν πας τον εαυτό σου θα κλωσάς

*

αν δεν ήταν φθίνουσα η ζωή μας

θα είχε λυγίσει το βάρος τη φωνή μας

αν ήταν φθίνουσα η φωνή μας

το τόξο της ζωής λυμένη θα είχε τη χορδή

κι όλο το σύστημα των γαλαξιών θα γύριζε μάταια

κι όλο το σύμπαν δεν θα είχε μάτια

ορφανεμένο από ύπαρξη

ώρα για ήλιο, πυκνή η Πνύκα, συλλογή

αγνάντεμα του ήλιου κατάματα-διάπυρο λευκό

σούρουπο καταματωμένο

χείλη κόκκινα ερωτευμένα

Της φωτιας.

κάθε που παύει μια φωνή η στάθμη πέφτει απότομα

Η αισθητική συγκίνηση σώζει;

ΦΡΕΣΚΟ ΧΩΜΑ

Ππάνω άμμο κάτω άμμο δραπετεύεις από γάμο

Πέφτεις σε σπαρμένο κάμπο και στις φρέσκιας αυλακιές

Οι κουρούνες κάνουν γάμο πέφτουν σαν μαύρες αστραπές

Τις κοιτώ και χάνω των οιωνών το αίνιγμα

Πάνω άμμο κάτω άμμο δεν τον ξέφυγα το γάμο

Χάνομαι στο ψέλλισμα ενός άγονου σκοπού

Που έλπιζα για έρεισμα του μυαλού συχνοαέρισμα

Πάνω άμμο κάτω άμμο κουρούνες μαύρες αστραπές

Ανεξήγητος οιωνός ειρωνικό αντέρεισμα

Στην έλλειψη ρυθμού που μάχεται με πείσμα

Τον κατακλυσμό του αλγορίθμου στην παρεξήγηση του ενός

Και στο λύσιμο του μύθου

Με το μηδέν με το ένα ρυθμό παρουσίας απουσίας

Γιατί το σύμπαν αλληγορεί του ανθρώπου που ίσταται

Του ανθρώπου που ίσταται κι απορεί ως μυστικός του σύμπαντος

Η φύση δεν παίρνει από ορμήνιες

Μηδέν και άπειρο παιδιά της ίδιας μάνας

*

Α’ μέρος-συνεχιζεται

*

Γαρδικιωτες η Γαρδικιου και περιχώρων

Η απιστία μάς δείχνει ότι ο παράδεισος δεν είχε μήτε έχει φράχτες .Κάτι ξέρουν τα πουλάκια του θεού που τρυπώνουν στους μπαξέδες όσους φράχτες κι αν επινοήσει ο άνθρωπος .Έθιμο είχαν τη ληστεία. Εμείς έπρεπε να περάσουμε μόνοι μας το ποτάμι του ύπνου για να βγούμε στο ξέφωτο οποχουν λημέρι οι αετοί με τους καπιτανεους .Κι ας έβρεχε κι ας χιόνιζε τα νύχια του ακόνιζε και τα μαχαίρια του

Νυκτιπορειες έκανε σε βουνά καταράχια καμποχωρια σε στάνες δοκίμαζε κοψίδια σε γεφύρια έπαιρνε ανάσα και τσιγάρο.

Καιρός που με το έθιμο έπαιρνες φωτιά από τη γειτόνισσα και της έβαζες φωτιά αν σε φλόγιζαν τα μάτια της.

Αν απουσιάζει το σώμα της γραφής δεν μπορώ τις ταπετσαρίες ξετινάζω του τοίχου. Ψαχνό. Χέρι της γραφής το περίγραμμα βρες. Τον αϊτό δες της ματιάς.

Το πελέκημα του δες με τσεκούρι σαν παλούκι από κέδρο .ίσιωνε ο θεός από τη μια μεριά στράβωνε αυτό από την άλλη. Οι πλάτες του τράβαγαν δύναμη από τη μέση μεδούλι από το ηλιακό πλέγμα και θρόιζαν σαν φτερούγες .Σχεδόν δε βάδιζε χόρευε πετούσε φτερούγαγε στις στράτες σαν άνθρωπος που αφού έμαθε να πετά δυσκολεύεται στο βάδισμα .Κι έχει δίκιο.

Του έβαλε το πιστόλι στα χέρια.

-Ρίξε. Να πάρεις το αίμα του πατέρα σου πίσω. Ρίξε να σ αυτόν εδώ .Του δείχνει ένα γνωστό του γεροντάκι που κι αν είχε θάρρος και σκοπό να ρίξει το λυπήθηκε δυο φορές αφότου ο καπετάνιος τον αποπήρε .Ρίξε τι φοβάσαι κοίτα .

Έλα εδώ εσύ προστάζει ένα γεροδεμένο με ντούρο παράστημα και …χέρι στο μαχαίρι χέρι στα μαλλιά .Δυο βήματα έκανε ο κακόμοιρος και τα υπόλοιπα δυο χωρίς κεφάλι

Έπεσε σαν πετος τινάχτηκε εδώ εκεί πριν τα κακαρώσει το ακέφαλο σώμα

Η δε ασώματος κεφαλή ανοιγόκλεισε το στόμα σαν νάπινε νερό σαν να ψιθύριζε νερό…

Ο Μάρκος τώρα αποσβολώθηκε για τα καλά το πιστόλι του έκαψε τα χέρια λίγο έλειψε να λιποθυμήσει από το τρομακτικά απροσδόκητο θέαμα του κόπηκε το αίμα η ανάσα κέρωσε .

Ρίξε .Ο καπετάνιος. Αλλά δεν .παίρνει το πιστόλι και το αδειάζει στο ετοιμόρροπο γερόντιο

Απέστρεψε πρόσωπο δεν ήθελε πια να δει .Δεν πήρε το αίμα πίσω δεν έβαψε αίμα τα χέρια του κι ας έβαψε η ψυχή του θέαμα καπιτανεϊκης αγριοτης

Εκείνη τη μέρα στην Παραμυθιά έγινε πογκρόμ και λιντσάρισμα κι όλη τη μέρα –μέρα απελευθέρωσης-τα λελέκια κροτάλιζαν στο ρυθμό των εκτελέσεων πάνω από τις φωλιές τους .Ένοιωθαν το αίμα τα πουλιά?

Η Παραμυθιά τα περίχωρα κι ως πέρα τα καμποχωρια φορούσαν μαύρα .Ως απάνω στη Σκάλα την αποδώ και τη Σκάλα την αποκεί ακούγονταν του στοιχειού οι φωνές απ τους βάλτους της Αχερουσίας .Λένε μάλιστα πως είχε καταπιεί και βόδια κι άλογα. Τόσο δεν είχε χορταμο, το στοιχειό. Επιβεβαίωνε του Πατροκοσμα τις προφητείες .Γιατί μες τη δεκαετία του σαράντα το αίμα έφτασε ως το κότσι και όντως πολλοί πήγαν στην κόκκινη μηλιά, που ήταν όμως στην Τασκένδη.

Τον είχαν βιάσει μπροστά στα μάτια των δικών του στο χωράφι τους στον κάμπο απόσπασμα του Αγά της Παραμυθιάς κι ήταν δεκαοχτάρης .Βγήκε στο κλαρί. Τους ξεπάστρεψε όλους και τελευταία έφτασε στον αγά. Του έκοψε χέρια πόδια αρχίδια αυτιά μύτες και:»τη γλώσσα δεν στην κόβω για να πεις ποιος στο έκανε».

«Αυτού ψηλά τρυγόνα ψηλά που περιπατείς»αντιλαλούσε ο μπαρμπατασιος .Χόρευε ο Φώτος σαν να κάρφωνε τη γη με τα πόδια Ατομικό τσάμικο ηπειρώτικο.

Με τον ποδόγυρο τα πήγαινε καλά ικανοποιητικά. Σαν το λύκο δεν έτρωγε από τον τόπο του .Πήγαινε καβάλα σε φαρί στα καμποχωρια .Στην ποταμιά έσπειρε γιο ,φημίζονταν τότε για τις τσούπρες της τότε όταν της νύφης η χαρά ήταν όσο της σφάκας η φωτιά, έσπειρε κι αλλού παιδιά…ναχει ο τόπος από νταμάρι να κρατάει

Λίγο παραδίπλα από τον τόπο της εκτέλεσης έχει τώρα μια βερικοκιά σ ένα μποστάνι .Ο μπαξεβάνης της τον Ιούνη που ωρίμαζαν τα βερίκοκα έδενε για φύλακα στο κωλόριζο της ένα σκύλο. Όμως τα παιδιά του οικοτροφείου – διαβάζαμε τότε μέσα στο αλσάκι του αηγιώργη για τις εξετάσεις –δεν αργήσαμε να ανακαλύψουμε πόσο φύλακας ήταν ο σκύλος και να γευόμαστε τα πολύ νόστιμα κλεμμένα .Την πλήρωσε ένας πολύ φίλος μου Την είχε στήσει ο μπαξεβάνης και φύλαγε ,τους πήρε στο κυνήγι μέχρι το οικοτροφείο έπιασε τον πιο μικρό που μαρτύρησε και το φίλο μου. Τι τα θες ένοιωσα σαν να τον πρόδωσα αφού ήμουν ένα είδος υπαίτιος που τον είχα μυήσει στο σχέδιο και Κυριακάτικα λαιμάργησε για φρούτο. Ο διαχειριστής του οικοτροφείου όπου καταγγέλθηκε το γεγονός από τον ενδιαφερόμενο,ο και  γνωστός ως Μούργο ένας σατραπίσκος ,έγινε θηρίο ανήμερο-ότι δεν ήταν ο σκύλος ήταν αυτός ένα υποκείμενο για δέσιμο ένας αχρείος η προσωποποίηση του αυταρχισμού και της βαναυσότητας που θα του ταίριαζε ακόμα και σήμερα ένα γερό δημόσιο μαστίγωμα ,αυτός λοιπόν το πήρε προσωπικά το πράγμα, προσβλήθηκε η αυταρχική του φτιάξη, σα μέτρησε ο φόβος που εκείνος υπέβαλε ,αυτός λοιπόν στο δεκαπεντάχρονο φίλο μου έριξε ένα ξύλο ενώπιον όλων μας στην τραπεζαρία ενώ τρώγαμε, λες για διατροφικό συμπλήρωμα ,ξύλο απερίγραπτο και αδιαμαρτύρητο.Ο μικρός που μαρτύρησε,,,

Advertisements