ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΙΣΣΑΣ

αναδίφηση ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΥΡΓΑΡΗ

Έδωσε νιάτα θάρρος νου στρατηγική ο Κυδωνιάτης πολεμιστής στου 21 το μεθύσι.Στρατάκη τον αποκάλεσε η κρητικιά που τον νοσοκόμησε. Οχτώ χρόνια με το όπλο στο χέρι με ακατάβλητο σθένος, πολέμησε σε όλα τα μέτωπα της επαναστατημένης χώρας,Κυδωνιές Πελοπόννησο Κρήτη Εύβοια Χαϊδάρι Χίο Ακρόπολη, με τους τακτικούς.Έδωσε δύο αδερφούς,τους κέρδισε η αθανασία.
Ακέραιος ρίχτηκε στο χορό του πολέμου αγνίστηκε μες στη φωτιά της μάχης.
Κι όταν ο πόλεμος είχε μεταφερθεί στα έντυπα των Αθηνών,βούτηξε τη γραφίδα στις μνήμες του πολέμου και της πατρίδας,φωτίζοντας με τη δική του μετοχή και φωνή τους δρόμους που άνοιξε η φωτιά.

Στρατής Πίσσας,η ενσάρκωση του κράτους,στυλοβάτης του στρατιωτικού βραχίωνα.Κάνει προσκλητήριο σε όλο του το σόι και τους συμπατριώτες που έδωσαν ολοκαύτωμα την πατρίδα τους Κυδωνιές,μάλιστα με αυτούς αρχίζει και τελειώνει.

Ο Γιώργος Πύργαρης μετά την υπαρξιακή μάχη που έδωσε, ανασταίνοντας την προγονική μορφή του Καπετάνιου Των Δερβενοχωρίων και Θήβας Θανάση Σκουρτανιώτη,ο οποίος μαζί με τους συντρόφους του πολεμιστές έγινε ολοκαύτωμα στο Μαυρομάτι ,εξελίσσεται σε ιστοριοδίφη,πλαταίνει τη ματιά μας ρίχνοντας φως στους αγωνιστές που χάρισαν στη Χώρα Ιστορία Ύπαρξη Ελευθερία.

Σημειώνω ,ενθύμηση ανάγνωσης 24.3.2017

Ανεβάζω αυτό το τραγούδι για το χαρακτηριστικό του ήθος.Αυτό που χρωστάμε να εισπράξουμε από τη Μάχη.Αυτό και δίνει.Και τη μάχη τους να τη γιορτάσουμε προς τιμή και δόξα τους.https://www.youtube.com/watch?v=DEV7c2zYseg

Advertisements